Dawet sambel iku panganan tradisional asale saka tlatah kulon progo. Panganan iku wes angel digoleki ning jaman saiki. Isine dawet sambel yaiku cendol, rajangan kubis, sakjumput tokolan, lan godhong ledri, ora lali santen sing wis dicampur karo gulo jowo, ono siji meneh sing ora kalah penting yaiku sambele sing digawe saka kacang goreng lan lombok seng diuleg. Dadi dawet sambel iki duweni rasa gurih, legi, lan pedes sing unik.

 


News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *